Warmtepomp

Warmtepomp

De verwarmingsmethode van het afgelopen decennium en de komende decennia is ongetwijfeld de warmtepomp. Veel gezinnen kiezen voor een installatie van een warmtepomp om zo niet meer afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen zoals stookolie en gas. Daarnaast ligt het rendement ook heel wat hoger dan de standaard verwarmingsmethode. Zo spaart u twee maal geld uit!

Wij denken dat u ondertussen de werking van een warmtepomp al kent, maar indien u een opfrissing wenst dan kan u gerust onze blog nalezen. Lees meer over de werking van warmtepompen.

Aansluiting warmtepomp
WeetjeWARMTEPOMPEN ZIJN DE VERWARMINGS- METHODES VAN HET DECENNIUM

Waarom een warmtepomp?

Met de steeds duurder wordende fossiele brandstoffen zijn wij allemaal op zoek om op een goedkope manier ons comfort te verhogen. Een warmtepomp kan u warmte bezorgen door optimaal gebruik te maken van de middelen uit de natuur. Dat scheelt niet alleen in uw portemonnee, u bent ook niet meer afhankelijk van de eindige fossiele brandstoffen zoals gas en stookolie.

Daarnaast is een slimme warmtepomp ook een goede ecologische oplossing. Niet alleen ligt het rendement zeer hoog, uw ecologische voetafdruk is een stuk kleiner.

Ons gamma warmtepompen

Warmtepomp Werking in huis

Wij zijn niet gebonden aan één bepaalde leverancier en weten maar al te goed dat elke situatie een andere installatie vereist.

Maar als wij dan toch mogen kiezen, dan opteren wij het meest voor een type lucht-water warmtepomp. Wij hielpen jaren mee aan de ontwikkeling van dit type bij Daikin en kennen deze pompen ondertussen beter dan onze eigen broekzak. Maar dat betekent natuurlijk niet dat wij de andere systemen ook niet goed kennen. Ondertussen hebben wij al heel wat gezinnen en bedrijven geholpen aan de beste installatie. Als u ons enthousiasme wil delen omtrent lucht water warmtepompen, dan kan u dit lezen op onze blog.

Lees onze blog rond waarom lucht-water warmtepompen een goede keuze zijn.

Geothermische warmtepompen

Uiteraard kan u bij ons ook terecht voor geothermische warmtepompen. Wij hebben ondertussen al heel wat ervaring in het plaatsen van geothermische installaties en helpen u graag verder met het optimaal bekijken van uw eigen situatie.

Voordelen warmtepompen

Er bestaan heel wat vooroordelen omtrent warmtepompen en dagdagelijks komen wij in contact met mensen die door de bomen het bos niet meer zien. Om u al wat informatie te geven, sommen wij enkele voordelen van een warmtepomp op. Zo hebt u al een eerste kijk op de zaken en weet u waarover wij spreken.

  • laag energieverbruik
  • compact in plaatsing
  • niet afhankelijk van fossiele brandstoffen
  • beschikbare subsidies
  • onderhoudsvrij
  • minder vervuiling en Co2-uitstoot

Wij hebben alle voordelen mooi op een rijtje gezet op onze blog: Lees hier alles over de voordelen.

Kostprijs warmtepomp

Op het einde van de rit primeert natuurlijk de kostprijs. Maar elke situatie is anders en daarom is het ook zo moeilijk om een exacte prijs te plakken op een standaard warmtepomp. Als we het toch moeten doen, dan kunnen we zeggen dat u tussen € 10.000 en € 50.000 al een heel goede warmtepomp kan hebben. Natuurlijk moet u ook rekening houden met de jaarlijkse kosten zoals verbruik, onderhoud… Wenst u een exact cijfer over hoeveel uw investering zal bedragen, dan komen wij graag langs om het samen met u te bekijken.

Prijs warmtepompenWARMTEPOMPEN ZIJN NIET ZO GOEDKOOP MAAR WEL EEN HEEL GOEDE INVESTERING
Onze specialiteit:

Elk huisje heeft nood aan een specifieke aanpak, vandaar dat wij graag met u meedenken over uw verwarming. Zo hebt u het beste systeem en kan u genieten van alle voordelen.

Contact

Demabo BVBA
Sint-Jorisstraat 83d
8730 Beernem
+32 (0)477 69 14 39
info@demabo.be
www.demabo.be

Volg ons!